Gepeperde forelmousse
  • Lunch Vis
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal personen: 1

Bereiding

Snijd 60 g gerookte forel en 1 sjalot in stukjes en pureer met 30 g light roomkaas.

Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel mosterd en 1 eetlepel gehakte dille, breng op smaak met peper en laat een nacht in de koelkast marineren.

Bestrijk 1 sneetje roggevolkorenbrood met 1 eetlepel margarine en beleg met een paar blaadjes sla en leg daarop de mousse.

Kneus een paar peperkorrels en strooi over de mousse.

Ingrediënten

  • 60 g gerookte forel
  • 1 sjalot, in stukjes    
  • 30 g roomkaas light
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 1/2 eetlepel mosterd    
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • peper        
  • 1 snede Fries roggebrood
  • 1 eetlepel plantaardige margarine
  • 2 blaadjes sla

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 19,5 g
waarvan suikers 5,5 g
Vet 18,7 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 21,7 g
Vezels 4,7 g
Groenten 50 g
Kcal 345
Zout 1,37 g

Ingestuurd door: Weight Watchers