Gepeperde forelmousse
  • recipe icon Lunch, Vis
  • time icon Bereidingstijd: 15 minuten
  • people icon Aantal personen: 1

Bereiding

Snijd 60 g gerookte forel en 1 sjalot in stukjes en pureer met 30 g light roomkaas.

Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel mosterd en 1 eetlepel gehakte dille, breng op smaak met peper en laat een nacht in de koelkast marineren.

Bestrijk 1 sneetje roggevolkorenbrood met 1 eetlepel margarine en beleg met een paar blaadjes sla en leg daarop de mousse.

Kneus een paar peperkorrels en strooi over de mousse.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 60 g gerookte forel
  • 1 sjalot, in stukjes    
  • 30 g roomkaas light
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 1/2 eetlepel mosterd    
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • peper        
  • 1 snede Fries roggebrood
  • 1 eetlepel plantaardige margarine
  • 2 blaadjes sla

Koolhydraten 19,5 g
waarvan suikers 5,5 g
Vet 18,7 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 21,7 g
Vezels 4,7 g
Groenten 50 g
Kcal 345
Zout 1,37 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.