Gepeperde forelmousse

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht

Ingrediënten

  • 60 g gerookte forel
  • 1 sjalot, in stukjes
  • 30 g roomkaas light
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • peper
  • 1 snede Fries roggebrood
  • 1 eetlepel plantaardige margarine
  • 2 blaadjes sla

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
345 kcal
Koolhydraten
19,5 g
- waarvan suikers
5,5 g
Vet
18,7 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
21,7 g
Vezels
4,7 g
Groente
50 g
Zout
1,37 g

Bereiding

Snijd 60 g gerookte forel en 1 sjalot in stukjes en pureer met 30 g light roomkaas.

Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel mosterd en 1 eetlepel gehakte dille, breng op smaak met peper en laat een nacht in de koelkast marineren.

Bestrijk 1 sneetje roggevolkorenbrood met 1 eetlepel margarine en beleg met een paar blaadjes sla en leg daarop de mousse.

Kneus een paar peperkorrels en strooi over de mousse.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes