Gepocheerde scholfilet

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Gepocheerde scholfilet

Ingrediënten

  • 300 g regenboogpenen
  • 2 uien
  • 400 g broccolirijst
  • 50 g pinda's
  • ½ groentebouillontablet
  • 200 g scholfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
502 kcal
Koolhydraten
17 g
- waarvan suikers
12 g
Vet
32 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
30 g
Vezels
13 g
Groente
400 g
Zout
1,5 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de penen en snijd in dunne plakjes. Meng met olijfolie en spreid uit over de bakplaat. Rooster de penen in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui en broccolirijst 5 minuten. Hak de pinda's klein en meng door de broccolirijst.

Breng intussen water met het groentebouillontablet aan de kook in een ruime pan. Temper dan het vuur en leg de scholfilet met een schuimspaan in de bouillon, maar zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt/borrelt. Doe de deksel op de pan en pocheer de vis gedurende 5 minuten. Haal de vis met de schuimspaan uit het vocht en laat uitlekken.

Serveer de gebakken broccolirijst met de gepocheerde scholfilet en geroosterde regenboogpenen.

Tip: Je kunt de penen ook koken in plaats van roosteren in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes