Geroerbakte pikante spitskool

Ingrediënten
- 400 gram spitskool
- 1 kleine ui
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenketchup
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 156 kcal
- Koolhydraten
- 12,9 g
- - waarvan suikers
- 11,7 g
- Vet
- 7,1 g
- - waarvan verzadigd
- 1,1 g
- Eiwit
- 6,7 g
- Vezels
- 6,3 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,18 g
Bereiding
Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd het stukje peper klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
Roerbak de kool en de peper enkele minuten mee.
Voeg het paprikapoeder en de tomatenketchup toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.
Lekker met een schnitzel en 3 kleine aardappelen
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
