Geroerbakte pikante spitskool

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 gram spitskool
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenketchup

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
156 kcal
Koolhydraten
12,9 g
- waarvan suikers
11,7 g
Vet
7,1 g
- waarvan verzadigd
1,1 g
Eiwit
6,7 g
Vezels
6,3 g
Groente
250 g
Zout
0,18 g

Bereiding

Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Snijd het stukje peper klein.

Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.

Roerbak de kool en de peper enkele minuten mee.

Voeg het paprikapoeder en de tomatenketchup toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.

Lekker met een schnitzel en 3 kleine aardappelen

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes