Gerookte tofu met paprika

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kaan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de gerookte tofu in blokjes.

Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de tofu en paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg als laatst de tomaat toe. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.

Heb je een glutenallergie? Spoel de walnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Serveer de volkoren basmatirijst met de gerookte tofu en paprika. Garneer met de geroosterde walnoten.

Tip: Houd je van pittig eten? Breng het gerecht dan verder op smaak met chilivlokken of chilipeper. Ook lekker met verse koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 2 biologische gele paprika's
  • 3 biologische romatomaten
  • 200 g biologische gerookte tofu
  • 2 theelepels biologische paprikapoeder
  • 25 g biologische walnoten
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 68 g
waarvan suikers 16 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwitten 25 g
Vezels 13 g
Groente 250 g
Kcal 718
Zout 0,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!