Ge­roosterde bonen

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang

Ingrediënten

  • 130 g zwarte bonen
  • 125 g cannellini bonen
  • 1 theelepel komijn
  • snufje knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder gerookt
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
106 kcal
Koolhydraten
10,3 g
- waarvan suikers
0,5 g
Vet
3,7 g
- waarvan verzadigd
0,6 g
Eiwit
5,3 g
Vezels
5,4 g
Groente
0 g
Zout
0,17 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de bonen uitlekken en spoel schoon.

Meng de bonen met de komijn, knoflook, olijfolie, gerookt paprikapoeder en peper.

Verdeel de bonen over een met bakpapier beklede bakplaat, bak 30 minuten in de oven en schep regelmatig om.

Dit recept kun je maken met verschillende soorten bonen. Gebruik vooral wat je nog in de voorraadkast hebt staan.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes