Geroosterde groenten met appel en quinoa

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes. Snijd het loof van de bospenen. Schil de bospenen en snijd in de lengte in vieren. Bestrijk de penen met olijfolie en verdeel ze samen met de appel over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de bietjes in partjes of plakjes en leg halverwege op de bakplaat bij de penen en appel. Strooi de laatste 5 minuten het amandelschaafsel erover en rooster dit mee.

Heb je een glutenallergie? Was het amandelschaafsel dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Breng intussen water met het groentebouillontablet aan de kook voor de quinoa. Spoel de quinoa in een zeef af onder de kraan. Kook de quinoa in 8 minuten gaar in de groentebouillon. Giet daarna het water af. Doe een deksel op de pan en zet opzij.

Was de verse dragon en snijd heel klein. Meng met olijfolie extra vierge, (appel)azijn, zout en peper.
Serveer de geroosterde groenten en appel met de quinoa en een scheutje van de dragondip.

Tip: Ook erg lekker met verse peterselie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 bos bospeen
  • 250 g rode bieten, gekookt
  • 25 g amandelschaafsel
  • ½ groentebouillontablet
  • 130 g quinoa
  • 5 g verse dragon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 71 g
waarvan suikers 21 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 14 g
Vezels 12 g
Groente 375 g
Kcal 665
Zout 1,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!