Geroos­ter­de kidney­bonen met paprika­poeder

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang

Ingrediënten

  • 250 g kidneybonen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
99 kcal
Koolhydraten
10 g
- waarvan suikers
1,1 g
Vet
3,1 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
5,3 g
Vezels
5,5 g
Groente
0 g
Zout
0,17 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de bonen uitlekken en spoel schoon.

Maak de bonen droog met een schone theedoek/keukenpapier.

Meng de bonen met het paprikapoeder, het knoflookpoeder, de peper en de olijfolie.

Verdeel de bonen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Bewaar de geroosterde bonen in een luchtdicht bakje om ze knapperig te houden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes