Geroosterde kikker­erwten

Bereiding

Kikkererwten roosteren is helemaal niet moeilijk, en weer eens iets anders dan borrelnootjes. Heb je geen cayennepeper? Dat is geen probleem! Je kunt deze kikkererwten maken met verschillende soorten kruiden. Denk aan knoflookpoeder, chilipoeder of peper. 

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Dep de kikkererwten droog met een theedoek.

Meng alle kruiden en specerijen in een kom, voeg de kikkererwten toe en roer alles goed door elkaar.

Leg een velletje bakpapier op een bakplaat, en spreid de kikkererwten uit over het bakpapier.

Rooster de kikkererwten 25-30 minuten in de oven. Schep halverwege even om.

Haal de kikkererwten uit de oven als ze licht knapperig zijn.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt

Koolhydraten 13,3 g
waarvan suikers 0 g
Vet 3,1 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 7,7 g
Vezels 5,6 g
Groenten 0 g
Kcal 112
Zout 0,02 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!