Geroosterde kikkererwten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef. Dep ze vervolgens goed droog.

Meng in een kom de kikkererwten met een eetlepel olijfolie en voeg naar smaak kruiden toe. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 10 minuten even om en bak tot de kikkererwten knapperig zijn.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden-mogelijkheden:

  • paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, kaneel, nootmuskaat, baharat kruidenmix, gemberpoeder, cayennepeper, ras el hanout, za’atar, sesamzaadjes of Italiaanse kruiden

Koolhydraten 6,0 g
waarvan suikers 0,2 g
Vet 2,8 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 2,8 g
Vezels 2,8 g
Groente 0 g
Kcal 66
Zout 0,19 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!