Geroosterde sperziebonen met kip en krieltjes
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 1 rode ui
- 300 g mini krieltjes (voorgegaard)
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 stuks kipfilet (ongeveer 300 g)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 414 kcal
- Koolhydraten
- 32,7 g
- - waarvan suikers
- 6,5 g
- Vet
- 9,1 g
- - waarvan verzadigd
- 6,5 g
- Eiwit
- 44,1 g
- Vezels
- 13,3 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,53 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
Leg de sperziebonen, ui en krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Voeg peper en de helft van de olijfolie toe en meng alles goed.
Meng de kipfilet met de andere helft olijfolie, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en peper. Leg ook op de bakplaat.
Bak 25 minuten in de oven.
Tip: Extra tijd besparen? Kies dan voor voorgesneden sperziebonen (uit de vriezer)
Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.