Gestoofde koolrabi

Bereiding

Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook met een snuf zout in 20 minuten helemaal gaar. Giet vervolgens het water af (vang wat van het kookvocht op) en pureer de aardappels met een pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïg resultaat.

Schil intussen de koolrabi en snijd in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn.

Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui, knoflook en koolrabi op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten (of totdat de koolrabi begint te kleuren). Doe een klein scheutje water erbij en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Verwarm bakolie in een kleine koekenpan en bak de varkensfiletlapjes in 3-4 minuten per kant gaar op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de zoete aardappelpuree op de borden en verdeel de koolrabi erover. Serveer de varkensfiletlapjes ernaast.

Tip: Het groene blad van de koolrabi kun je ook prima eten! Snijd klein en bak 1 minuut met de koolrabi mee.

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel
  • 2 koolrabi's
  • 2 rode uien
  • 1 knoflookteentjes
  • 2 varkensfiletlapjes
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper

Koolhydraten 72 g
waarvan suikers 17 g
Vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 34 g
Vezels 17 g
Groente 320 g
Kcal 639
Zout 0,5 g

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.