Gestoomde groenten

Bereiding

Was en schil de bleekselderij en snijd in staafjes.

Schil de koolrabi en snijd in staafjes.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.

Breng een klein laagje water aan de kook (of gebruik een stoompan) en kook de broccoli- en bloemkoolroosjes samen met de bleekselderij en koolrabi beetgaar (circa 5 minuten). De paprika mag rauw blijven.

Spoel de witte bonen in een zeef af onder de kraan.

Pureer de bonen met een keukenmachine of een staafmixer en leng aan met olijfolie extra vierge.

Pel de knoflook en knijp 1 teentje erboven uit (bewaar de andere teen voor het yoghurtsausje).

Breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper.

Doe de rode biet en mierikswortelspread in een schaaltje (je hoeft daar verder niets mee te doen).

Doe de yoghurt in een schaaltje en knijp de knoflook erboven uit.

Serveer de gestoomde groenten op een mooie schaal en serveer de sausjes ernaast. Dippen maar!

Tip: Maak nog meer dipjes, bijvoorbeeld een lekkere pesto.

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 4 stengels biologische bleekselderij 
  • ½ biologische paarse koolrabi 
  • 1 biologische puntpaprika 
  • 400 g biologische bloemkool-/broccoliroosjes 
  • 360 g biologische witte bonen (gekookt) 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 70 g biologische rode biet en mierikswortelspread
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels yoghurt
  • paprikapoeder 
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 41,9 g
waarvan suikers 10,1 g
Vet 32,2 g
waarvan verzadigd 4,6 g
Eiwit 21,6 g
Vezels 24,0 g
Groente 580 g
Kcal 513
Zout 1,5 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.