Gevulde avocado in het groen

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Gevulde avocado in het groen

Ingrediënten

  • 75 g komkommer
  • 30 g walnoten
  • 150 g rauwe rode bietjes, geraspt
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 handen gemengde sla
  • 2 rijpe avocado’s
  • handje vers korianderblad
  • 75 g granaatappelpitjes
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
231 kcal
Koolhydraten
5,9 g
- waarvan suikers
5,3 g
Vet
20,2 g
- waarvan verzadigd
2,2 g
Eiwit
3,5 g
Vezels
5 g
Groente
130 g
Zout
0,07 g

Bereiding

Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de walnoten grof.

Meng de geraspte biet in een kom met het balsamicoazijn, nootmuskaat, olijfolie, walnoten en peper naar smaak.

Laat even staan om de smaken in te laten trekken.

Verdeel de bladsla over 4 bordjes.

Ontpit en ontvel de avocado’s en leg een half exemplaar met de bolle kant naar beneden op een bordje.

Schep het bietenmengsel royaal in het holletje van de avocado en wat je overhoudt ernaast.

Bestrooi met de koriander, komkommer en granaatappeltjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes