Gevulde avocado in het groen

Ingrediënten
- 75 g komkommer
- 30 g walnoten
- 150 g rauwe rode bietjes, geraspt
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 handen gemengde sla
- 2 rijpe avocado’s
- handje vers korianderblad
- 75 g granaatappelpitjes
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 231 kcal
- Koolhydraten
- 5,9 g
- - waarvan suikers
- 5,3 g
- Vet
- 20,2 g
- - waarvan verzadigd
- 2,2 g
- Eiwit
- 3,5 g
- Vezels
- 5 g
- Groente
- 130 g
- Zout
- 0,07 g
Bereiding
Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
Meng de geraspte biet in een kom met het balsamicoazijn, nootmuskaat, olijfolie, walnoten en peper naar smaak.
Laat even staan om de smaken in te laten trekken.
Verdeel de bladsla over 4 bordjes.
Ontpit en ontvel de avocado’s en leg een half exemplaar met de bolle kant naar beneden op een bordje.
Schep het bietenmengsel royaal in het holletje van de avocado en wat je overhoudt ernaast.
Bestrooi met de koriander, komkommer en granaatappeltjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
