Gevulde courgette met kipgehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de courgette, halveer in de lengte en schep met behulp van een lepel de zaadlijsten eruit. Bewaar deze. 

Leg de courgettehelften op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de zaadlijsten van de courgette fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak totdat het gaar is.

Voeg de tomaten, tomatenpuree, overige courgette, Italiaanse kruiden en peper toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Haal de courgette uit de oven en vul met het gehaktmengsel.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de bovenkant van de courgette.

Bak de gevulde courgette nogmaals 15 minuten in de oven.

Ook lekker met bloemkoolrijst erbij!

Meld je aan voor Lekker Koolhydraatarm

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g kipgehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper naar smaak
  • 60 g mozzarella

Koolhydraten 17,6 g
waarvan suikers 15,8 g
Vet 22,3 g
waarvan verzadigd 8,1 g
Eiwit 45 g
Vezels 6,6 g
Groente 530 g
Kcal 463
Zout 0,77 g

Meld je aan voor Lekker Koolhydraatarm

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.