Gevulde groentesoep met pindasaus

Bereiding

Hij is familie van de Hollandse groentesoep en pas echt af met de pindasaus die je erbij serveert. Breng het Verre Oosten op tafel met deze heerlijke maaltijdsoep.

Meng in een kom het gehakt met sjalot, knoflook, halve eetlepel sambal, 2 eetlepels melk, paneermeel, zout en peper en draai er kleine balletjes van. Verhit de margarine in een braadpan en bak de balletjes in 7 minuten rondom gaar.

Breng 1 1/4 liter water aan de kook met de bouillontabletten, kool, wortelen en sperziebonen. Kook de groenten in 5 minuten beetgaar.

Doe 2 eetlepels pindakaas in een pan, samen met de rest van de melk en de kokosmelk. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg halve eetlepel sambal en een teentje knoflook toe.

Schep de taugé door de soep, neem de pan van het vuur en verdeel soep en balletjes over vier kommen. Geef de saus er apart bij en serveer met het brood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g mager rundergehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 el sambal oelek
  • 1 1/2 dl halfvolle melk
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 tl zout en versgemalen peper
  • 1 el vloeibare margarine
  • 2 kippenbouillontabletten, natriumarm
  • 300 g panklare witte kool
  • 200 g wortelen, in plakjes
  • 200 g panklare sperziebonen
  • 2 el pindakaas
  • 1 dl kokosmelk (pakje of blik)
  • 100 g taugé
  • 4 sneetjes volkorenbrood, licht geroosterd

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 31 g
Vet 18 g
waarvan verzadigd 8 g
Eiwit 23 g
Vezels 9 g
Groenten 200 g
Kcal 413
Zout 1,4 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!