Gevulde groentesoep met pindasaus

- Hoofdgerecht Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Hij is familie van de Hollandse groentesoep en pas echt af met de pindasaus die je erbij serveert. Breng het Verre Oosten op tafel met deze heerlijke maaltijdsoep.
Meng in een kom het gehakt met sjalot, knoflook, halve eetlepel sambal, 2 eetlepels melk, paneermeel, zout en peper en draai er kleine balletjes van. Verhit de margarine in een braadpan en bak de balletjes in 7 minuten rondom gaar.
Breng 1 1/4 liter water aan de kook met de bouillontabletten, kool, wortelen en sperziebonen. Kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
Doe 2 eetlepels pindakaas in een pan, samen met de rest van de melk en de kokosmelk. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg halve eetlepel sambal en een teentje knoflook toe.
Schep de taugé door de soep, neem de pan van het vuur en verdeel soep en balletjes over vier kommen. Geef de saus er apart bij en serveer met het brood.