Gevulde kerriesoep
  • recipe icon Hoofdgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 20 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en bak de kipfilet hierin gaar.

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd ook de prij in ringen en de wortel in blokjes.

Voeg de aardappel, prei en wortel toe aan de kip en bak het geheel op zacht vuur nog een paar minuten.

Voeg vervolgens de citroengras, lavas, bouillonblokje en 1,5 liter water toe.

Roer alles goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Laat het op zacht vuur pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.

Breng op smaak met een beetje zwarte peper.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 3 kleine zoete aardappels
  • 1 prei, in ringen
  • 200 g wortel
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 theelepel gemalen citroengras
  • 1 blokje natriumarme kipbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels rozemarijn
  • ½ theelepel gemalen lavas
  • zwarte peper

Koolhydraten 23,8 g
waarvan suikers 7,9 g
Vet 5,7 g
waarvan verzadigd 1,3 g
Eiwit 17,9 g
Vezels 5,4 g
Groente 90 g
Kcal 228
Zout 0,39 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!