Gevulde kipfilet

Bereiding

Snijd de olijven en de tomaatjes klein en meng dit met wat peper en tijm.

Snijd de kipfilets overlangs open zodat een zakje ontstaat.

Vul de filets met het olijvenmengsel en steek ze met een houten cocktailprikker dicht.

Bestrooi de kipfilets met peper.

Bak de kipfilets in de hete margarine in 15-20 minuten gaar en bruin.

Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes en roerbak deze op laag vuur zo'n 10 minuten.

Bereid de aardappelpuree zoals op de verpakking staat (of maak het zelf; kook 200 g kruimige aardappelen en stamp deze fijn met een scheutje melk).

 

Ingrediënten

  • 400 g spitskool
  • 200 g aardappelpuree (bereid met halfvolle melk, zonder boter)
  • 2 kipfilets (2x 100 g)
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 6 olijven zonder pit
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • tijm

Koolhydraten 23,3 g
waarvan suikers 10,2 g
Vet 14,9 g
waarvan verzadigd 3,1 g
Eiwit 39,8 g
Vezels 7,4 g
Groente 200 g
Kcal 401
Zout 0,71 g