Gevulde portobello

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Foto Gevulde portobello

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 1 courgette
  • 8 cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels geraspte kaas 48+
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 theelepels rode pesto
  • 1 takje peterselie
  • snufje peper en zout
  • bakpapier
  • mesje
  • champignonborsteltje

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
160 kcal
Koolhydraten
8,1 g
- waarvan suikers
6 g
Vet
10,4 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
7,7 g
Vezels
2,1 g
Groente
150 g
Zout
0,55 g

Bereiding

Verwarm de oven op 200 C.

Boen de portobellos (voorzichtig) schoon.

Was de courgette en tomaat en snij deze in kleine blokjes.

Meng deze in een kom en voeg hier de pesto aan toe.

Roerbak het mengsel kort in een pannetje.

Breng het op smaak met wat peper en zout.

Vul de portobellos met het mengsel.

Beleg de portobellos met een klein beetje geraspte kaas.

Leg de portobellos in een ovenschaal en zet deze 10-15 minuutjes in de oven.

Serveer de portobellos met wat peterselie en pijnboompitten.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes