Gevulde portobello

Ingrediënten
- 4 portobello’s
- 1 courgette
- 8 cherrytomaatjes
- 4 eetlepels geraspte kaas 48+
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 4 theelepels rode pesto
- 1 takje peterselie
- snufje peper en zout
- bakpapier
- mesje
- champignonborsteltje
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 160 kcal
- Koolhydraten
- 8,1 g
- - waarvan suikers
- 6 g
- Vet
- 10,4 g
- - waarvan verzadigd
- 3 g
- Eiwit
- 7,7 g
- Vezels
- 2,1 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 0,55 g
Bereiding
Verwarm de oven op 200 C.
Boen de portobellos (voorzichtig) schoon.
Was de courgette en tomaat en snij deze in kleine blokjes.
Meng deze in een kom en voeg hier de pesto aan toe.
Roerbak het mengsel kort in een pannetje.
Breng het op smaak met wat peper en zout.
Vul de portobellos met het mengsel.
Beleg de portobellos met een klein beetje geraspte kaas.
Leg de portobellos in een ovenschaal en zet deze 10-15 minuutjes in de oven.
Serveer de portobellos met wat peterselie en pijnboompitten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
