Gevulde portobello's

Ingrediënten
- 4 portobello’s
- 1 pot gemarineerde artisjokken
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 100 g spinazie (diepvries)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 45 g (geroosterde) amandelen
- 45 g feta
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 195 kcal
- Koolhydraten
- 17,1 g
- - waarvan suikers
- 8,9 g
- Vet
- 8,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,4 g
- Eiwit
- 9,7 g
- Vezels
- 6,1 g
- Groente
- 160 g
- Zout
- 1,07 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de steeltjes uit de portobello’s. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de portobello’s hierin.
Laat de artisjokken uitlekken en snijd eventueel nog fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.
Vul de portobello’s met spinazie (ontdooid), artisjokken en zongedroogde tomaten en bestrooi ze met de gedroogde oregano.
Bak de gevulde portobello’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Hak ondertussen de amandelen grof.
Garneer de portobello’s met de gehakte amandelen en verbrokkel de feta erover.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
