Gevulde porto­bello's

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
55 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Gevulde portobello's

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 1 pot gemarineerde artisjokken
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 100 g spinazie (diepvries)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 45 g (geroosterde) amandelen
  • 45 g feta

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
195 kcal
Koolhydraten
17,1 g
- waarvan suikers
8,9 g
Vet
8,4 g
- waarvan verzadigd
1,4 g
Eiwit
9,7 g
Vezels
6,1 g
Groente
160 g
Zout
1,07 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwijder de steeltjes uit de portobello’s. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de portobello’s hierin.

Laat de artisjokken uitlekken en snijd eventueel nog fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.

Vul de portobello’s met spinazie (ontdooid), artisjokken en zongedroogde tomaten en bestrooi ze met de gedroogde oregano.

Bak de gevulde portobello’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Hak ondertussen de amandelen grof.

Garneer de portobello’s met de gehakte amandelen en verbrokkel de feta erover.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes