Gevulde puntpaprika

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

Snijd de helft van de munt fijn.

Meng 3 eetlepels olijfolie met de gesneden munt en dille en bestrijk hiermee de gehalveerde puntpaprika’s.

Bak de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de courgette en feta in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Doe de gesneden courgette, feta en cherrytomaten samen in een kom en voeg hier ook de olijven en kruiden aan toe.

Vul de paprika’s met het groentemengsel en bak nog 10 minuten in de oven.

Garneer met wat verse munt.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 6 puntpaprika’s
  • 3 takjes verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel dille
  • 1 courgette
  • 50 g feta
  • 10 cherrytomaten
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 8 pitloze zwarte olijven

Koolhydraten 9,4 g
waarvan suikers 9,0 g
Vet 7,4 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 4,7 g
Vezels 3,3 g
Groente 200 g
Kcal 129
Zout 0,23 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.