Gevulde puntpaprika

Ingrediënten
- 6 puntpaprika’s
- 3 takjes verse munt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel dille
- 1 courgette
- 50 g feta
- 10 cherrytomaten
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel venkelzaad
- ½ theelepel korianderzaad
- 8 pitloze zwarte olijven
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 129 kcal
- Koolhydraten
- 9,4 g
- - waarvan suikers
- 9 g
- Vet
- 7,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,7 g
- Eiwit
- 4,7 g
- Vezels
- 3,3 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,23 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de helft van de munt fijn.
Meng 3 eetlepels olijfolie met de gesneden munt en dille en bestrijk hiermee de gehalveerde puntpaprika’s.
Bak de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de courgette en feta in blokjes en halveer de cherrytomaten.
Doe de gesneden courgette, feta en cherrytomaten samen in een kom en voeg hier ook de olijven en kruiden aan toe.
Vul de paprika’s met het groentemengsel en bak nog 10 minuten in de oven.
Garneer met wat verse munt.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
