Gevulde sinaasappel

Ingrediënten
- 2 handsinaasappels
- 8 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel vanillepoeder
- paar blaadjes munt
- 1 theelepel koekkruiden
- 3 eetlepel amandelschaafsel
- scheutje vers citroensap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 105 kcal
- Koolhydraten
- 7,1 g
- - waarvan suikers
- 6,2 g
- Vet
- 6,5 g
- - waarvan verzadigd
- 2,7 g
- Eiwit
- 3,1 g
- Vezels
- 1,6 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,05 g
Bereiding
Snijd de sinaasappels doormidden.
Snijd met een scherp mes de zijkant van het vruchtvlees los.
Lepel het vruchtvlees uit de sinaasappel in een diep bord zodat het eventuele sap eruit kan lopen.
Snijd van twee helften het vruchtvlees in kleine stukjes.
Meng met de Griekse yoghurt, vanille en citroensap. Laat de smaken even intrekken.
Rooster het amandelschaafsel met de speculaaskruiden kort in een koekenpan.
Vul de sinaasappels met het yoghurtmengsel.
Maak af met het amandelschaafsel en de munt.
Tip: bewaar het overgebleven vruchtvlees voor het ontbijtje van morgen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
