Gevulde sinaas­appel

Bereiding

Snijd de sinaasappels doormidden.

Snijd met een scherp mes de zijkant van het vruchtvlees los.

Lepel het vruchtvlees uit de sinaasappel in een diep bord zodat het eventuele sap eruit kan lopen.

Snijd van twee helften het vruchtvlees in kleine stukjes.

Meng met de Griekse yoghurt, vanille en citroensap. Laat de smaken even intrekken.

Rooster het amandelschaafsel met de speculaaskruiden kort in een koekenpan.

Vul de sinaasappels met het yoghurtmengsel.

Maak af met het amandelschaafsel en de munt.

Tip: bewaar het overgebleven vruchtvlees voor het ontbijtje van morgen.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 handsinaasappels
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • paar blaadjes munt
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 3 eetlepel amandelschaafsel
  • scheutje vers citroensap

Koolhydraten 7,1 g
waarvan suikers 6,2 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 2,7 g
Eiwit 3,1 g
Vezels 1,6 g
Groente 0 g
Kcal 105
Zout 0,05 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.