Gevulde snack­paprika's

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de groentefrietjes in een kom en druppel de olijfolie erover. Spreid uit over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper.

Bak de groentefrietjes in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de ui en knoflook gaar.

Roer de tomatenpuree en de helft van de zure room erdoor en breng op smaak met chilivlokken en zout.

Was de paprika's, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven bij de groentefrietjes.

Serveer de gevulde snackpaprika's met wat zure room en de groentefrietjes.

Tip: Heb je geen zin om de paprikaatjes te vullen en in de oven te bakken, dan kun je ze natuurlijk ook klein snijden en samen met het gehakt bakken. Ook lekker met verse peterselie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g biologische groentefrietjes
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische knoflookteen
  • 200 g biologische rundergehakt
  • 70 g biologische tomatenpuree
  • 75 g biologische zure room
  • 2 theelepels biologische chilivlokken
  • 200 g biologische paprika mini
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 11 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwit 24 g
Vezels 9 g
Groente 325 g
Kcal 501
Zout 0,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Foto: Gevulde snackpaprika's