Gewokte andijvie

Ingrediënten
- 130 g volkoren basmatirijst
- 1 andijvie
- ½ rode peper
- 2 knoflookteentjes
- 250 g kastanjechampignons
- 1 theelepel chinese 5-kruidenpoeder
- 70 g taugé
- 50 g pinda's
- verse gember naar smaak
- 1 eetlepel bakolie
- 1 eetlepel tamarisaus
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 553 kcal
- Koolhydraten
- 60 g
- - waarvan suikers
- 5,9 g
- Vet
- 24,1 g
- - waarvan verzadigd
- 3,3 g
- Eiwit
- 19,3 g
- Vezels
- 11,3 g
- Groente
- 310 g
- Zout
- 0,82 g
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef.
Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Was de andijvie grondig. Rasp de gember en snijd de rode peper en knoflook fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit bakolie in een grote pan. Bak de champignons, knoflook, gember en rode peper 3 minuten.
Voeg een handje andijvie toe en laat het slinken. Voeg steeds een handje andijvie toe, totdat alles geslonken is.
Breng op smaak met tamarisaus en de Chinese 5-kruidenpoeder. De kruiden zijn sterk van smaak, dus voeg dit beetje bij beetje toe. Proef regelmatig of je de smaak goed vindt.
Breng intussen water aan de kook voor de taugé. Spoel de taugé af onder de kraan in een zeef. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten, spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Voeg de taugé de laatste minuut toe aan de pan en wok nog kort mee.
Serveer de gewokte andijvie met de volkoren rijst. Garneer met de gehakte pinda's.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
