Goulash

Bereiding

Snijd de ui, de paprika en het rundvlees in blokjes en bak ongeveer 8 minuten in de olie.

Breng op smaak met grof gemalen zwarte peper en paprikapoeder.

Voeg de tomatenpuree toe, bak kort en blus af met de groentebouillon.

Laat de goulash ongeveer 40-50 minuten smoren.

Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan de goulash. Verfijn met het citroensap en breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Bij dit recept kan zilvervliesrijst of volkorenpasta geserveerd worden.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 1 ui    
  • 1 rode paprika    
  • 100 g mager rundvlees
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • peper
  • paprikapoeder    
  • 1 eetlepel tomatenpuree    
  • 200 ml groentebouillon*
  • 1 tomaat    
  • 1 eetlepel citroensap 

Koolhydraten 16 g
Vet 26 g
waarvan verzadigd 8 g
Eiwit 22 g
Vezels 5 g
Groenten 210 g
Kcal 399
Zout 3 g