Granola

Bereiding

Doe de amandelen en walnoten kort in de keukenmachine om deze tot een grof mengsel te malen. Als je geen keukenmachine hebt, hak dan met een mes de noten, zorg dat er zowel grotere als kleinere stukjes tussen zitten.

Voeg nu de lijnzaad, pompoenpitten, kaneel en vanillepoeder toe aan het mengel en roer door. 

Verwarm een platte koekenpan op middelhoog vuur

Strooi het mengsel in de pan en draai het vuur lager. Blijf goed bij de pan staan, de granola verkleurt snel!

Schep het mengsel vaak om en zet het vuur uit wanneer de pompoenpitten beginnen te poffen en de nootjes goudbruin kleuren. 

Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. 

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g walnoten
  • 100 g amandelen
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g lijnzaad
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 eetlepels olie

Koolhydraten 2,8 g
waarvan suikers 0,8 g
Vet 18,4 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwitten 6,3 g
Vezels 3,3 g
Kcal 208
Zout 0 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!