Griekse bloemkool­couscous

Bereiding

Rasp de hele bloemkool met een grove rasp.

Is dit wat te veel, dan is het nog een paar dagen houdbaar in een bakje in de koelkast.

Bak de bloemkool ongeveer 4 minuten in een pan met een klein beetje olijfolie tot de bloemkool gaar is.

Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in kwarten. Snijd de ui in dunne halve ringen, olijven in stukjes en de paprika in blokjes.

Meng de bloemkoolcouscous met de gesneden groenten en fetablokjes in een grote kom.

Lekker als (lunch)salade of koolhydraatarme avondmaaltijd. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 1 komkommer
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 100 g feta
  • olijfolie

Koolhydraten 12,6 g
waarvan suikers 10,5 g
Vet 19 g
waarvan verzadigd 7,5 g
Eiwit 14,4 g
Vezels 10 g
Groente 430 g
Kcal 299
Zout 2,2 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!