Griekse bloemkool­couscous

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 1 komkommer
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 100 g feta
  • olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
299 kcal
Koolhydraten
12,6 g
- waarvan suikers
10,5 g
Vet
19 g
- waarvan verzadigd
7,5 g
Eiwit
14,4 g
Vezels
10 g
Groente
430 g
Zout
2,2 g

Bereiding

Rasp de hele bloemkool met een grove rasp.

Is dit wat te veel, dan is het nog een paar dagen houdbaar in een bakje in de koelkast.

Bak de bloemkool ongeveer 4 minuten in een pan met een klein beetje olijfolie tot de bloemkool gaar is.

Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in kwarten. Snijd de ui in dunne halve ringen, olijven in stukjes en de paprika in blokjes.

Meng de bloemkoolcouscous met de gesneden groenten en fetablokjes in een grote kom.

Lekker als (lunch)salade of koolhydraatarme avondmaaltijd. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes