Griekse bloemkoolcouscous

Ingrediënten
- 400 g bloemkool
- 1 komkommer
- 50 g zwarte olijven
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 100 g feta
- olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 299 kcal
- Koolhydraten
- 12,6 g
- - waarvan suikers
- 10,5 g
- Vet
- 19 g
- - waarvan verzadigd
- 7,5 g
- Eiwit
- 14,4 g
- Vezels
- 10 g
- Groente
- 430 g
- Zout
- 2,2 g
Bereiding
Rasp de hele bloemkool met een grove rasp.
Is dit wat te veel, dan is het nog een paar dagen houdbaar in een bakje in de koelkast.
Bak de bloemkool ongeveer 4 minuten in een pan met een klein beetje olijfolie tot de bloemkool gaar is.
Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in kwarten. Snijd de ui in dunne halve ringen, olijven in stukjes en de paprika in blokjes.
Meng de bloemkoolcouscous met de gesneden groenten en fetablokjes in een grote kom.
Lekker als (lunch)salade of koolhydraatarme avondmaaltijd. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
