Groene curry met sperzie­bonen

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen
  • 1 struik paksoi, in stukjes
  • 1 pot linzen (pot 350 g), uitgelekt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • ½ pakje groene currypasta
  • stukje verse gember, geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml kokosmelk
  • 75 ml water
  • handje verse koriander

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
411 kcal
Koolhydraten
44,2 g
- waarvan suikers
3,2 g
Vet
17,1 g
- waarvan verzadigd
8,1 g
Eiwit
14,5 g
Vezels
12,1 g
Zout
0,04 g

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de sperziebonen tot ze net beetgaar zijn.

Verwarm de olie in een wok. Voeg de currypasta, de geraspte gember en het limoensap toe en laat alles een paar minuutjes bakken.

Voeg de kokosmelk en het water toe en breng de curry aan de kook.

Voeg de paksoi toe en laat slinken.

Doe ook de sperziebonen en de linzen erbij en warm alles nog even goed door.

Serveer de curry met de rijst en koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes