Groene curry met sperziebonen

Ingrediënten
- 400 g zilvervliesrijst
- 400 g sperziebonen
- 1 struik paksoi, in stukjes
- 1 pot linzen (pot 350 g), uitgelekt
- 2 eetlepels plantaardige olie
- ½ pakje groene currypasta
- stukje verse gember, geraspt
- sap van 1 limoen
- 100 ml kokosmelk
- 75 ml water
- handje verse koriander
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 411 kcal
- Koolhydraten
- 44,2 g
- - waarvan suikers
- 3,2 g
- Vet
- 17,1 g
- - waarvan verzadigd
- 8,1 g
- Eiwit
- 14,5 g
- Vezels
- 12,1 g
- Zout
- 0,04 g
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen tot ze net beetgaar zijn.
Verwarm de olie in een wok. Voeg de currypasta, de geraspte gember en het limoensap toe en laat alles een paar minuutjes bakken.
Voeg de kokosmelk en het water toe en breng de curry aan de kook.
Voeg de paksoi toe en laat slinken.
Doe ook de sperziebonen en de linzen erbij en warm alles nog even goed door.
Serveer de curry met de rijst en koriander.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
