Groene curry met sperzie­bonen

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de sperziebonen tot ze net beetgaar zijn.

Verwarm de olie in een wok. Voeg de currypasta, de geraspte gember en het limoensap toe en laat alles een paar minuutjes bakken.

Voeg de kokosmelk en het water toe en breng de curry aan de kook.

Voeg de paksoi toe en laat slinken.

Doe ook de sperziebonen en de linzen erbij en warm alles nog even goed door.

Serveer de curry met de rijst en koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen
  • 1 struik paksoi, in stukjes
  • 1 pot linzen (pot 350 g), uitgelekt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • ½ pakje groene currypasta (onoff spices!)*
  • stukje verse gember, geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml kokosmelk
  • 75 ml water
  • handje verse koriander
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 44,2 g
waarvan suikers 3,2 g
Vet 17,1 g
waarvan verzadigd 8,1 g
Eiwit 14,5 g
Vezels 12,1 g
Kcal 411
Zout 0,04 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!