Groene groente frittata

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 °C.

Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.

Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Meng de doperwten en ham door het courgettemengsel.

Klop de eieren los. Roer voorzichtig de zure room en melk door het eiermengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.

Tip: Wil je de oven niet gebruiken? Bak de frittata dan (afgedekt) in een pan op een middelhoog vuur. Ook erg lekker met verse kervel, tuinkers of peterselie.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 200 g doperwten
  • 90 g schouderham
  • 3 eieren
  • 75 g zure room
  • 2 eetlepels bakolie
  • 100 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 12 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 8 g
Eiwit 37 g
Vezels 12 g
Groente 400 g
Kcal 553
Zout 1,6 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.