Groene groente frittata

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Groene groente frittata

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 200 g doperwten
  • 90 g schouderham
  • 3 eieren
  • 75 g zure room
  • 2 eetlepels bakolie
  • 100 ml melk
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
553 kcal
Koolhydraten
22 g
- waarvan suikers
12 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
8 g
Eiwit
37 g
Vezels
12 g
Groente
400 g
Zout
1,6 g

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 °C.

Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.

Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Meng de doperwten en ham door het courgettemengsel.

Klop de eieren los. Roer voorzichtig de zure room en melk door het eiermengsel. Breng op smaak met peper.

Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.

Tip: Wil je de oven niet gebruiken? Bak de frittata dan (afgedekt) in een pan op een middelhoog vuur. Ook erg lekker met verse kervel, tuinkers of peterselie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes