Groene maaltijdsalade

Ingrediënten
- 80 g spaghettini
- 1 kleine ui
- 1 scheut olijfolie
- 50 g ongezouten pistachenoten, gedopt.
- 3 bosuien
- 30 g rucola
- 20 g peterselie
- 20 g koriander
- 2 eetlepels gehakte dragon
- 2 eetlepels gehakte dille
- 2 eetlepels gesnipperde munt
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 545 kcal
- Koolhydraten
- 20,1 g
- - waarvan suikers
- 11,6 g
- Vet
- 38 g
- - waarvan verzadigd
- 5,8 g
- Eiwit
- 21,9 g
- Vezels
- 17,3 g
- Groente
- 170 g
- Zout
- 0,49 g
Bereiding
Blender de spaghettini helemaal fijn tot een couscous korrel.
Kook gedurende 10 minuten in kokend water en giet af.
Besprenkel met olijfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de ui in dunne ringen en bak in een koekenpan met een beetje olie goudbruin. Laat het iets afkoelen.
Snijd de kruiden voor de pesto al een beetje fijn, doe ze in een blender en pureer ze glad.
Dop de pistachenoten en snijd de bosuien in dunne ringen.
Roer de pesto met een vork door de couscous en meng dan de pistachenoten, bosui en rucola toe.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
