Groene maaltijdsalade

Bereiding

Blender de spaghettini helemaal fijn tot een couscous korrel.

Kook gedurende 10 minuten in kokend water en giet af.

Besprenkel met olijfolie en laat afkoelen in de koelkast.

Snijd de ui in dunne ringen en bak in een koekenpan met een beetje olie goudbruin. Laat het iets afkoelen.

Snijd de kruiden voor de pesto al een beetje fijn, doe ze in een blender en pureer ze glad.

Dop de pistachenoten en snijd de bosuien in dunne ringen.

Roer de pesto met een vork door de couscous en meng dan de pistachenoten, bosui en rucola toe.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 80 g spaghettini
  • 1 kleine ui
  • 1 scheut olijfolie
  • 50 g ongezouten pistachenoten, gedopt.
  • 3 bosuien
  • 30 g rucola

Voor de kruidenpasta:

  • 20 g peterselie
  • 20 g koriander
  • 2 eetlepels gehakte dragon
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 2 eetlepels gesnipperde munt
  • 2 eetlepels olijfolie

Koolhydraten 20,1 g
waarvan suikers 11,6 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 5,8 g
Eiwit 21,9 g
Vezels 17,3 g
Groente 170 g
Kcal 545
Zout 0,49 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.