Groene thee cheesecake

Bereiding

Laat de boter smelten. Maal de koekjes fijn en meng het koekkruim met de boter.

Stort het koekkruimmengsel op de bodem van de taartvorm en druk aan met een lepel.

Laat de gelatine 10 minuten in koud water weken.

Klop de slagroom stijf.

Roer in een flinke beslagkom de roomkaas met de suiker glad.

Laat de gelatine in het hete water oplossen. Roer de groenetheepoeder erdoor en laat dit mengsel iets afkoelen.

Roer het theemengsel door de roomkaas.

Spatel de slagroom erdoor en schep het op de taartbodem.

Dek af met een bord of plastic folie en zet de taart een nacht in de koelkast.

Serveer de groene-thee-cheesecake de volgende dag gegarneerd met wat vers fruit.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 140 g volkorenbiscuits
  • 80 g boter
  • 20 g bladgelatine
  • 500 ml slagroom light
  • 450 g roomkaas light
  • 120 g suiker
  • 140 ml heet water
  • 10 g Japanse groenetheepoeder*
  • verkrijgbaar bij de toko

Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 11,4 g
Vet 11,6 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 5,9 g
Vezels 0,7 g
Groente 0 g
Kcal 197
Zout 0,5 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!