Groentelasagne

Ingrediënten
- 390 g tomatensaus zonder suiker
- 400 g vegetarisch gehakt
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 295 g gegrilde rode paprika's
- 50 g plantaardige margarine
- 50 g tarwebloem
- 500 ml ongezoete sojadrink
- 1 takje rozemarijn
- zout en peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 451 kcal
- Koolhydraten
- 35,8 g
- - waarvan suikers
- 19,6 g
- Vet
- 19,4 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 29,5 g
- Vezels
- 10,6 g
- Groente
- 330 g
- Zout
- 1,7 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Smelt de plantaardige margarine in een pan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat op laag vuur 5 minuten garen tot de bloem begint te verkleuren.
Voeg de sojadrink in scheuten toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 6 minuten koken tot een dikke saus, dit heet bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd plakken van ½ cm van de courgettes en aubergines.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken om de beurt in 2 min per kant goudbruin. Bak hierna het vegetarisch gehakt kort aan en voeg samen met de tomatensaus
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de paprika, courgette, aubergine, bechamelsaus over de ovenschaal.
Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met de bechamelsaus.
Bak in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
