Groentefriet met kinowaburger

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spreid de groentefrietjes uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie extra vierge. Bak in 25-30 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Breng intussen water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook de broccoli in 5-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kinowaburgers op een middelhoog vuur gaar (4-5 minuten).

Was de verse dragon en snijd heel fijn. Meng de dragon door de yoghurt en breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de groentefrietjes met de broccoli, kinowaburger en yoghurt-dragonsaus.

Tip: Ook erg lekker met verse kiemen.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 400 g biologische groentefrietjes
  • 1 biologische broccoli
  • 2 biologische kinowaburger
  • 5 g biologische verse dragon
  • 75 ml biologische yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 36 g
waarvan suikers 6 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 18 g
Vezels 18 g
Groente 420 g
Kcal 539
Zout 1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.