Groentefrietjes met cashew-zwarte bonenburger

Ingrediënten
- 500 g groentefrietjes
- 2 romatomaten
- 50 g zadenmix
- 2 cashew-zwarte bonenburgers
- verse basilicum naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 562 kcal
- Koolhydraten
- 38,9 g
- - waarvan suikers
- 13,2 g
- Vet
- 33,7 g
- - waarvan verzadigd
- 4,4 g
- Eiwit
- 15,3 g
- Vezels
- 13,8 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 1,4 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de groentefrietjes in een kom en druppel wat olijfolie extra vierge erover. Spreid uit over de bakplaat.
Bak in 25-30 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Was de tomaten en snijd klein. Snijd de basilicum klein. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge en peper.
Strooi de zadenmix erover en zet opzij.
Verwarm een koekenpan en bak de cashew-zwarte bonenburgers op een laag vuur aan weerszijden gaar. Je kunt daarbij een beetje bakolie gebruiken, maar dat hoeft niet.
Serveer de groentefrietjes met de bonenburger en tomaten-zaden salade.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
