Groentefrietjes met cashew-zwarte bonenburger

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de groentefrietjes in een kom en druppel wat olijfolie extra vierge erover. Spreid uit over de bakplaat.

Bak in 25-30 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Was de tomaten en snijd klein. Snijd de basilicum klein. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge en peper.

Strooi de zadenmix erover en zet opzij.

Verwarm een koekenpan en bak de cashew-zwarte bonenburgers op een laag vuur aan weerszijden gaar. Je kunt daarbij een beetje bakolie gebruiken, maar dat hoeft niet.

Serveer de groentefrietjes met de bonenburger en tomaten-zaden salade.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 500 g biologische groentefrietjes 
  • 2 biologische romatomaten
  • 50 g biologische zadenmix
  • 2 biologische cashew-zwarte bonenburgers 
  • biologische verse basilicum naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 38,9 g
waarvan suikers 13,2 g
Vet 33,7 g
waarvan verzadigd 4,4 g
Eiwit 15,3 g
Vezels 13,8 g
Groente 300 g
Kcal 562
Zout 1,4 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.