Groentefrietjes met cashew-zwarte bonenburger

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de groentefrietjes in een kom en druppel wat olijfolie extra vierge erover. Spreid uit over de bakplaat.

Bak in 25-30 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Was de tomaten en snijd klein. Snijd de basilicum klein. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge en peper.

Strooi de zadenmix erover en zet opzij.

Verwarm een koekenpan en bak de cashew-zwarte bonenburgers op een laag vuur aan weerszijden gaar. Je kunt daarbij een beetje bakolie gebruiken, maar dat hoeft niet.

Serveer de groentefrietjes met de bonenburger en tomaten-zaden salade.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 500 g groentefrietjes 
  • 2 romatomaten
  • 50 g zadenmix
  • 2 cashew-zwarte bonenburgers 
  • verse basilicum naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Koolhydraten 38,9 g
waarvan suikers 13,2 g
Vet 33,7 g
waarvan verzadigd 4,4 g
Eiwit 15,3 g
Vezels 13,8 g
Groente 300 g
Kcal 562
Zout 1,4 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!