Groentefrietjes

Bereiding

Maak de groenten schoon.

Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika's in lange dunne repen.

Maak de komkommer schoon, halveer hem over de lengte en lepel het zaad eruit

Snijd de komkommer in lange dunne repen.

Schraap de waspeentjes schoon en snijd ze in lange dunne repen.

Vul elk zakje met repen paprika, komkommer en wortel.

Eventueel serveren met een yoghurt dipsausje:

Meng de yoghurt en het citroensap.

Hak de kruiden fijn en meng deze door de yoghurtmengsel.

Breng de dipsaus op smaak met wat peper.

Doe de dipsaus in een passend bakje voor bij de groentefrietjes

Voedingswaarde van de dipsaus per persoon is 1 g Kh, 0,5 vet (dit is verzadigd vet), 1 g eiwit, 10 kcal en 20 mg zout.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 200 g waspeen
  • kartonnen feestmutsje
  • voor de yoghurt dipsaus:
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper naar smaak

 

Koolhydraten 6,4 g
waarvan suikers 6 g
Vet 0,6 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 1,8 g
Vezels 1,9 g
Groenten 170 g
Kcal 42 g
Zout 0,05 g