Groentefrittata

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.

Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat voor 10 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met de eieren.

Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles in het bakblik.

Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Tip: Lekker met een frisse salade ernaast.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische rode uien
  • 1 biologische knoflookteen
  • 200 g biologische wortels
  • 1 biologische broccoli
  • 1 biologische romatomaat
  • 25 g biologische walnoten
  • 2 theelepels biologische paprikapoeder
  • 4 biologische eieren
  • 40 g biologische geraspte kaas
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 12 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 28 g
Vezels 13 g
Groente 425 g
Kcal 525
Zout 0,8 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.