Groentekroketjes met kerriedip

Bereiding
Vulling
Was en snijd de gemengde groenten (behalve de maïs) in kleine blokjes. Blancheer of fruit de groenten tot ze net gaar zijn.
Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.
Smelt de boter in een hoge pan en fruit de ui en knoflook aan.
Voeg in één keer de bloem toe en laat deze al roerend met een houten lepel op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend met een garde de koude bouillon toe aan de warme roux. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe goed.
Voeg de groenten toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de eidooiers erdoor. Schenk het in een wijde schaal, zodat het makkelijk en snel kan afkoelen. Laat de vulling helemaal afkoelen. Zet afgedekt weg in de koelkast.
Kroketjes maken
Zet 3 diepe borden klaar. Eentje met bloem, eentje met eiwit en eentje met paneermeel.
Vorm kroketjes van het groentemengsel. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Zorg dat de kroketten helemaal ‘dicht gepaneerd’ zijn, zodat ze niet openbarsten tijdens het frituren.
Zet ze nog even in de koelkast.
Verhit in een frituurpan de olie tot 180°C. Frituur de kroketten in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
Tip (niet meegerekend)
Maak een lekkere dip van de yoghurtmayonaise met kerriepoeder, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje citroensap toe.