Groente­moussaka

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Groente moussaka

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 75 ml crème fraîche
  • 1 courgette
  • 400 g tomatenstukjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
536 kcal
Koolhydraten
39 g
- waarvan suikers
23 g
Vet
29 g
- waarvan verzadigd
11 g
Eiwit
25 g
Vezels
11 g
Groente
600 g
Zout
1,2 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de aubergine en snijd in dunne plakken. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en blancheer de aubergineplakken 3 minuten. Giet daarna het water af en laat de aubergine uitlekken in een vergiet.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.

Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe dan de crème fraîche erbij en breng op smaak met peper.

Was de courgette en schaaf of snijd in dunne plakken.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een deel van de tomatensaus. Beleg de tomatensaus met verschillende lagen: courgette, champingon-roomsaus en aubergine. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn.

Kruid tussendoor de laagjes met Italiaanse kruiden, zout en peper en eindig met de geraspte kaas.

Plaats de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goud-bruine bovenkant.

Tip: Lekker met een frisse salade ernaast.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes