Groentenspaghetti met garnalen

Bereiding

Snijd de courgette en pastinaak beide in 3 grote stukken. Plaats het dunne mes in de spiralizer en maak spaghetti van de groenten. Zet de groentenspaghetti apart.

Plaats het chopper mes in de spiralizer en hak de paprika, ui, rode peper, gember, mosterdzaad, fenegriekzaad tot een grofgesneden massa met de chopper. Je kan natuurlijk ook de ingrediënten grof snijden met een keukenmes.

Rijg de garnalen op de spiezen en leg deze even apart.

Snijd de kippenborstfilet in blokjes, het citroengras in zeer dunne ringen en de limoen in plakjes.

Verwarm 1 lepel arachideolie in een koekenpan en bak de kip met het mosterdzaad in 5 minuten goudbruin. Leg aan de andere zijde de garnalen spiezen zodat deze ook meteen mee bakken.

Voeg de grof geneden groenten toe aan de kip en bak dit 5 minuten mee. Voeg de kookroom en kippenbouillon toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Vervolgens kun je de groentenspaghetti toevoegen. Laat deze in 5 minuten garen in de saus.

Serveer de spaghetti met de spiezen. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat limoensap en bestrooi met de koriander.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 100 g kippenborstfilet
  • 100 g gepelde garnalen
  • 150 g pastinaak
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • ½ rode peper (zonder de zaadjes)
  • ½ stengel citroengras
  • 1 limoen
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 200 ml kookroom
  • 300 ml kippenbouillon, natriumarm
  • 2 lepels verse gehakte koriander
  • ½ eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels arachideolie

Overige:

  • 2 spiezen
  • spiraalsnijder

Koolhydraten 30,8 g
waarvan suikers 18,1 g
Vet 41,3 g
waarvan verzadigd 17,9 g
Eiwit 25,6 g
Vezels 7,5 g
Groente 300 g
Kcal 613
Zout 1,5 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!