Groentepasta met zoete aardappel

Bereiding

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Schil de zoete aardappelen en wortelen. Snijd ze vervolgens ook in kleine blokjes.

Verhit op middelhoog vuur een beetje olijfolie in een wok en roerbak de vegetarische reepjes in 5 minuten krokant.

Voeg de groenten toe en bak mee tot de zoete aardappel en wortel beetgaar zijn.

Snijd ondertussen de courgette met een spiraalsnijder tot lange slierten. Bak de courgettespaghetti 2 minuten in een koekenpan.

Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de gewokte groenten overheen. Bestrooi met wat pompoenpitten.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 150 g zoete aardappelen
  • 300 g wortelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g vegetarische reepjes
  • 2 courgettes
  • 30 g pompoenpitten

Koolhydraten 38,6 g
waarvan suikers 20,5 g
Vet 18,3 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 24 g
Vezels 13,8 g
Groente 420 g
Kcal 441
Zout 1,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.