Groentesalade met tomatendressing

Bereiding

Snijd 100 g wortels, 150 g bloemkool en 100 g peultjes in stukjes.

Blancheer alles ca. 5 minuten in kokend water en meng met 50 g mini maïskolven (conserven).

Snijd 3 tomaten in kleine blokjes en meng met 1 eetlepel ajvar (paprikapuree), 3 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel gemengde, gehakte kruiden.

Breng op smaak met peper en meng met de groenten.

Rooster 1 eetlepel pijnboompitten in een pan zonder vet, meng erdoor en serveer.

Ingrediënten

  • 100 g wortel    
  • 150 g bloemkool    
  • 100 g peultjes    
  • 50 g mini maïskolfjes    
  • 3 hele tomaten    
  • 1 eetlepel ajvar (paprikapuree)    
  • 3 eetlepels balsamicoazijn    
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 1 eetlepel gemengde, gehakte, kruiden
  • peper       
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Koolhydraten 15,3 g
waarvan suikers 9,9 g
Vet 15,2 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 6,1 g
Vezels 6,4 g
Groenten 305 g
Kcal 238
Zout 0,11 g