Groentesalade met tomatendressing

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g wortel
  • 150 g bloemkool
  • 100 g peultjes
  • 50 g mini maïskolfjes
  • 3 hele tomaten
  • 1 eetlepel ajvar (paprikapuree)
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gemengde, gehakte, kruiden
  • peper
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
238 kcal
Koolhydraten
15,3 g
- waarvan suikers
9,9 g
Vet
15,2 g
- waarvan verzadigd
2,1 g
Eiwit
6,1 g
Vezels
6,4 g
Groente
305 g
Zout
0,11 g

Bereiding

Snijd 100 g wortels, 150 g bloemkool en 100 g peultjes in stukjes.

Blancheer alles ca. 5 minuten in kokend water en meng met 50 g mini maïskolven (conserven).

Snijd 3 tomaten in kleine blokjes en meng met 1 eetlepel ajvar (paprikapuree), 3 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel gemengde, gehakte kruiden.

Breng op smaak met peper en meng met de groenten.

Rooster 1 eetlepel pijnboompitten in een pan zonder vet, meng erdoor en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes