Groentesalade met tomatendressing

Ingrediënten
- 100 g wortel
- 150 g bloemkool
- 100 g peultjes
- 50 g mini maïskolfjes
- 3 hele tomaten
- 1 eetlepel ajvar (paprikapuree)
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gemengde, gehakte, kruiden
- peper
- 1 eetlepel pijnboompitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 238 kcal
- Koolhydraten
- 15,3 g
- - waarvan suikers
- 9,9 g
- Vet
- 15,2 g
- - waarvan verzadigd
- 2,1 g
- Eiwit
- 6,1 g
- Vezels
- 6,4 g
- Groente
- 305 g
- Zout
- 0,11 g
Bereiding
Snijd 100 g wortels, 150 g bloemkool en 100 g peultjes in stukjes.
Blancheer alles ca. 5 minuten in kokend water en meng met 50 g mini maïskolven (conserven).
Snijd 3 tomaten in kleine blokjes en meng met 1 eetlepel ajvar (paprikapuree), 3 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel gemengde, gehakte kruiden.
Breng op smaak met peper en meng met de groenten.
Rooster 1 eetlepel pijnboompitten in een pan zonder vet, meng erdoor en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
