Groentesoep met cannellinibonen

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de wortels en snijd klein. Verwarm bakolie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortels een aantal minuten op een laag vuur.

Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.

Was de cavolo nero, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de cavolo nero toe aan de soep.

Laat de canellinibonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Voeg de bonen en de cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep.

Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olijfolie, zout en peper. Laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken.

Serveer de soep in mooie kommen en strooi op het laatst de Parmezaanse kaas erover.

Tip: De harde nerven van de cavolo nero kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een koekenpan en aan de soep toevoegen. Ook lekker met pijnboompitjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 biologische uien
  • 200 g biologische wortels
  • 70 g biologische tomatenpuree
  • 1 biologische groentebouillontablet, zoutarm
  • 100 g biologische cavolo nero
  • 200 g biologische canellinibonen
  • 200 ml biologische cherrytomaten in tomatensaus
  • 2 biologische knoflooktenen
  • 2 theelepels biologische Italiaanse kruiden
  • 50 g biologische parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 13 g
Vet 32 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 20 g
Vezels 12 g
Groente 325 g
Kcal 535
Zout 1,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!