Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken. 

Schil de gember en rasp het fijn.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Fruit de ui in de olie glazig.

Pers het teentje knoflook erboven uit.

Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.

Voeg de groente, de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de bouillon toe.

Stoof het gerecht 15 minuten. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 100 gram wortel
  • ½ rode peper
  • 100 gram champignons
  • stukje gemberwortel (1 cm)
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel koriander (ketoembar)
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl groentebouillon*

Koolhydraten 25 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 10 g
Vezels 10 g
Groente 300 g
Kcal 219
zout 1 g