Havermou­t met peer en pindakaas

Bereiding

Was de peer en snijd in blokjes.

Breng de melk aan de kook.

Voeg de havermout, peer en kaneel toe aan de melk en laat 2 minuten zachtjes koken.

Laat vervolgens kort staan en maak af met een eetlepel pindakaas.

Tip: Vervang de halfvolle melk door plantaardige melk voor een lactosevrije en veganistisch versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ peer
  • 150 ml halfvolle melk
  • 30 g havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel pindakaas 100%

Koolhydraten 38 g
waarvan suikers 17,2 g
Vet 9,5 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 12 g
Vezels 5 g
Groenten 0 g
Kcal 295
Zout 0,17 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!