Havermout met rood fruit

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 30 g havermout
  • 200 ml haverdrink
  • 40 g bosbessen
  • 40 g rood fruit naar keuze

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
220 kcal
Koolhydraten
38 g
- waarvan suikers
10,4 g
Vet
4,8 g
- waarvan verzadigd
0,8 g
Eiwit
5,2 g
Vezels
2,9 g
Zout
0,03 g

Bereiding

Kook de havermout in de haverdrink op laag vuur al roerende
tot een dikke pap.

Schep de havermoutpap in een kom en garneer met de bosbessen
en rood fruit.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes