Havermout­koekjes met blauwe bessen

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Havermoutkoekjes met blauwe bessen

Ingrediënten

  • 75 g havermout
  • 25 g havermeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kwark
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g pistachenoten, gepeld

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
57 kcal
Koolhydraten
4,9 g
- waarvan suikers
0,8 g
Vet
2,7 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
2,7 g
Vezels
1 g
Groente
0 g
Zout
0,08 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de havermout en het havermoutmeel in een grote kom, voeg de eieren en kwark toe en meng tot een glad beslag.

Voeg de blauwe bessen en pistachenoten toe aan het beslag en schep deze er doorheen.

Schep met 2 lepels kleine bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes met de lepel een klein beetje plat.

Bak de koekjes in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes