Havermout­muffin

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. 

Maal de havervlokken in een keukenmachine tot ze de substantie van meel hebben. 

Voeg de banaan zonder schil, de appel zonder klokhuis maar met schil, de eieren, bakpoeder en het kaneel toe. 

Laat de keukenmachine 5 minuten draaien. 

Vul elke muffinvorm voor 2/3. 

Plaats in de oven en bak voor 25 minuten, laat vervolgens afkoelen. 

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken 
  • 1 banaan 
  • 1 appel 
  • 2 (biologische) eieren
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 2 theelepels kaneel 

Koolhydraten 11,7 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 1,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,7 g
Vezels 2,2 g
Groente -
Kcal 72
Zout 0 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!